Àgora

Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid

30 de juny i 1 de juliol de 2020

30 de juny i 1 de juliol de 2020

“Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid” és el títol de les jornades que la ciutat va celebrar el 30 de juny i 1 de juliol de 2020 per tal de fer una primera reflexió i debatre sobre la pandèmia de la Covid-19 i les seves conseqüències, amb una mirada àmplia i transversal.

Al llarg de les sessions, realitzades de manera virtual, es van analitzar les oportunitats que poden donar forma i transformar les nostres ciutats després de l’emergència sanitària. De quina manera es pot aprendre a implementar i incorporar els aprenentatges de la pandèmia i com s’ha de construir col·lectivament el model de ciutat Postcovid són algunes de les qüestions que es van abordar en les jornades, on van tenir veu una àmplia representació d’experts i de representants de la societat civil, de la ciutat de Lleida i d’arreu.

Àgora de Lleida es va estructurar amb quatre eixos temàtics: governança i excel·lència operativa; imatge, projecció i promoció de la ciutat; igualtat, diversitat i inclusió; i emergència climàtica i sanitària. El programa es va complementar amb una ponència inaugural, una tertúlia de cloenda i una participació especial d’infants per recollir, també, el seu punt de vista.

Les administracions locals tenim l’obligació de dibuixar unes ciutats justes, connectades, valentes, compromeses, emprenedores, segures i saludables. I aquest dibuix, aquesta projecció, s’ha de fer amb criteri i el coneixement que emana de jornades com Àgora de Lleida.

Contacte

paeria.cat